מתחם מרתק של טרקטורים היסטוריים בו תגלו עולם של מכונות חקלאיות ותכירו את תהליך עבודת האדמה של המאה הקודמת.
בתוך האנגרים מרשימים מחכה לכם תצוגה ייחודית של טרקטורים וציוד חקלאי. חלקם בני למעלה ממאה שנים. הכלים שופצו אצלנו בסדנת שועלי וכבמטה קסם הפכו מגרוטאות למכונות מתפקדות ופועלות, ממש כמו שפעלו לפני שנים. כאן תוכלו ללמוד מאיפה הגיע כל כלי, כיצד הוא עובד ולמה שימש. בזמן שאתם מתעמקים יוכלו הילדים לעסוק ביצירה ברוח התקופה ולהצטלם על חלק מהטרקטורים בבגדי חלוצים.
בשנות ה-90 הוקמה סדנת שועלי לשימור (על שם שמואל שועלי). המוזיאון הקים את הסדנה בהובלתו של רן חדוותי ז"ל, איש שימור מיכון חקלאי היסטורי. רן אסף קבוצה של מתנדבים, המשוגעים לדבר, חלקם מדור המייסדים, מכונאים או אנשי עבודת השדה אשר עבדו בצעירותם על אותם כלים חקלאים שהיום הם משמרים ומשפצים ודור חדש של מתנדבים "שחיידק" השימור זורם בדמם. יחד הם עוסקים במלאכה: מחברים ומתקנים בורג אל בורג, לוח אל לוח, שסתום אל בוכנה עד מצב עבודה ונסיעה. המוטו של אנשי הסדנה הוא "כל מה שנכנס בגרירה יוצא בנסיעה".
יש משהו קסום בסדנת שועלי לשימור – אסופה של אנשים שהופכת אסופה של גרוטאות, חלקי ברזל חלודים המתחברים ומקבלים חיים וחוזרים להיות מה שהיו לפני שהזמן ופגעי הטבע עשו בהם שמות.
במשך השנים מתנדבי סדנת שועלי לשימור נטלו חלק בפרויקטים של שימור מטעם המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל והחזירו לפעולה מנועים, משאבות וקטרים ברחבי הארץ.
שיפצו טרקטורים ומכונות חקלאיות של אנשים פרטיים וכמובן אוסף הטרקטורים והמיכון החקלאי המוצג במוזיאון הטרקטורים של קיבוץ עין שמר.
בשנת 1908 הוקם ביפו בית בד שהיה שונה ממרבית בתי הבד שהיו אז בארץ. היה זה בית בד מודרני שהופעל ע"י מנוע דיזל – מנוע רוסטון. אל המנוע הזה התחברה גם טחנת קמח ואלו פעלו תחת קורת גג אחת. בשנת 1948 נמכר בית הבד לכפר קבטיה שבשומרון שם פעל עד שנות השמונים. במבצע מורכב הובילו את מנוע הרוסטון ההיסטורי יחד עם כל חלקי בית הבד וטחנת הקמח אל סדנת שועלי לשימור בקיבוץ עין שמר לתיקון ושחזור החלקים והרכבתם מחדש לפעילות. כיום בית הבד וטחנת הקמח פועלים במרץ.
בעונת המסיק תוכלו לראות במו עיניכם כיצד מפיקים את שמן הזית מן הזיתים, ובעונת הקציר תוכלו לטחון קמח מגרעיני החיטה. ממש כמו שעשו זאת בימים ההם.
פעילויות נוספות שאולי יעניינו אותך:
א'-ה' 8:00-16:00
שישי וערבי חג 8:00-12:00
שבתות וחגים בהתאם לפרסום
א'-ה' 8:00-16:00
(כניסה אחרונה שעה לפני סגירה)
שישי וערבי חג 8:00-12:00
שבתות וחגים בהתאם לפרסום